Le Carillon, ce este ?

Le Carillon este o reatea de commercianti solidari care propun cateva service gratuite celor care au nevoie.

 

Reteaua Carillon cauta a favoriza si a crea  relatii de prietenie, ca persoanele sa nu se simte singure.

Obiectivul acestui serviciu este  de a raspunde primelor necesitati (bautura, mancare si sanatate) care vizeaza o legatura de prietenie durabila.

Comercianti care fac parte din acesta retea pot fi indentificati cu ajutorul unei imagini afisate pe vitrina acestora, care indica diferite serviici care vi se pot oferi.

Care sunt serviciile propuse ?

Comercianti din aceasta retea va pot oferi doua tipuri de servicii diferite :

- Serviciile gratuite si accesibile la toti sunt : utilizarea toaletei, incarcarea bateriei unui telefon si de a apela pe cineva …

- Serviciile sunt accesibile doar prin prezentarea unui bon (mancare,bautura calda si frizer)

Fiecare comerciant este liber de a alege diferite servici pe care le poate oferi si care sunt afisate pe vitrina acestui comerciant.

Lista comerciantilor si afisele care sunt lipite pe vitrina acestora va pot permite de a indentifica servicile care va pot fi oferite.

Gasiti lista acestor servici aici

Cum puteti avea aces la aceste servici ?

Pentru a avea acces la un serviciu gratuit, acesibil tuturor trebuie doar sa va prezentati in fata unui comerciant si a cere politicos de a benificia de un serviciu pe care v-il poate propune si de care aveti nevoie.

 De exemplu, daca vedeti imaginea « utilizati toaleta » va puteti presenta zicand « buna ziua am vazut pe vitina dumneavoastra ca faceti parte din reteau carillon. Este posibil sa folosesc toaleta dumneavoastra ? »

Pentru serviciile speciale cum a fi trusa de farmacie sau mediacamentele nu ezitati a cere comerciantului produsele precise la care puteti avea acces.

Pentru a avea acces la serviciile cu bon va trebui sa presenati bonul comerciantului, care va poate oferi serviciile oferite indicate pe acest bon. 

Daca nu aveti acest bon, faceti atentie sa nu deranjati comerciantul cerandui acestuia servicii scumpe ,pentru ca nu toti comerciatii pot oferi o cafea si mancare tot timpul.

Daca vedeti ca comerciantul este foarte ocupat, asteptati sa se elibereze sau adresativa unui alt coleg. In caz ca aveti probleme puteti sa ne contactati pe acest numar de telefon 09.51.06.33.24 sau la adresa : contact@lecarillon.org

Cum puteti obtine un bon ?

Puteti cere bonuri diferitilor parteneri pe care ii puteti contacta sau puteti sa mergeti sai vedeti direct. Puteti gasi lista partenerilor nostri aici

Puteti sa ne cereti bonuri contactandu-ne la acest numar de telef  09.51.06.33.24 sau trimitandu-ne un mail la : contact@lecarillon.org

Ce tipuri de comercianti sunt prezenti in aceasta retea ?

Différents types de commerces font partie du réseau. En plus de restaurants et bars, il y aussi des librairies, des magasins de bijoux ou de chaussures, des fromagers, des stations de lavage pour deux-roues..

Gasiti lista tuturor comerciantilor din acesta retea aici

Pot fi acompaniat de prieteni mei ?

Binenteles ! prietenia este inima proiectului !

Atentie tot timpul ,sa  nu fiti prea multi in orele in care sunt déjà multe persoane,nu trebuie sa deranjati activitatea de comert  care isi deschide  usile.

Mai bine va duceti singur sau cate doi (de exemplu sa aduceti o persoana care nu cunoaste reteaua si sa o prezentati) permite mai mult  de a crea o relatie decat sa mergeti mai multi la comerciant.

A merge singur sau in doi e mai usor de a ne intelege si de a ne cunoaste… nu ?

Pot di acompaniat de copii mei ?

Copii sunt primi care au nevoie de ajutor, o sa fie tot timpul bine veniti !

Atentie : adultul care acompaniaza copii este responsabil de ai supraveghea sa nu strice nimica sau sa nu deranjeze alti clienti facand galagie.

Pot fi acompaniat de animalul meu ?

Prieteni animalele sunt tot timpul un pretext  pentru a intra in relatie in anturajul nostru. In tot acest timp cateva tipuri de comert nu sunt adaptate pentru a le primi.

In general este mai bine de a cere voie comerciantului daca este permis accesul cu animale de companie sau nu .

Pot contacta pe cineva  daca am intrebari ?

Daca aveti intrebari sau daca aveti dificultati cu un comerciant , puteti sa ne contactati la acest numar de tefon 09.51.06.33.24 de lui pana vineriI de la ora 10h la 18h sau pe mail la adresa contact@lecarillon.org

2019 © Le Carillon / Association de loi 1901 La Cloche

Le Carillon fait partie du réseau international The Chime

RETROUVEZ TOUS LES PROJETS DE L'ASSOCIATION :